Saturday, January 12, 2013

Orehnjača


Sastojci:

- 40 dag brašna
- 2 dl mlijeka
- 2 dag svježeg kvasca
- 5 dag šećera
- 5 dag maslaca
- 2 jaja
- sol
- vanilija
- korica limuna

Nadjev:

• 25 dag oraha
• 8 dag šećera
• 1 dl mlijeka
• 5 dag grožđica
• rum, cimet
• korica limuna



Za 4-6 osoba. Priprema: 30 minuta, pečenje: 30 minuta. stupanj težine: složeno

Kvasac izmiješajte s malo šećera i 2 žlice mlakog mlijeka. Maslac i šećer miješajte u zdjeli dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte jaja, brašno i postupno mlijeko, a na kraju unaprijed pripremljeni kvasac. Tijesto tucite kuhačom dok se ne počnu stvarati mjehurići.
Radnu površinu pospite brašnom, tijesto pokrijte krpom i ostavite da se diže. Sameljite orahe za nadjev, oparite ih vrelim mlijekom i izmiješajte s očišćenim grožđicama, šećerom i fino naribanom koricom limuna.
Rum i cimet dodajte prema ukusu. Dignuto tijesto razvaljajte, namažite nadjevom, zavijte te stavite u namazani lim. Ostavite ga da se diže još pola sata. Premažite ga jajem i polagano pecite 30 minuta na temperaturi od 180°C.


No comments:

Post a Comment