Friday, January 11, 2013

Torta s čokoladom

Sastojci:

- 3 jaja
- 150g šećera
- 225g rastopljnog maslaca
- 200g brašna
- 2 žlice nezaslađenog kakaa
- 2-3kapi ekstrkta vanilije
- 1 žličica praška za pecivo
- malo soli

GLAZURA:

- 200g čokolade za kuhanje
- čokoladne strugotine (za ukrašavanje)

Mješajte žumance i šećer u prahu dok smjesa ne postane pjenasta. Dodate rastopljeni maslac, zatim prosijano brašno, kakao, ekstrakt vanilije i prašak za pecivo.
Bjeljanke istucite zajedno sa solju u čvrsti snijeg i lagano umješajte u tijesto.
Istresite tijesto u namašćen i pobrašnjen četvrtasti lim dužine 20 cm, pa pecite u predhodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 40min.
Kad se kolač ohladi , prelijte ga rastopljenom čokoladom i ukrasite čokoladnim strugotinama.

*U tradicionalnom receptu umjesto nezaslađenog kakaa uzme se 100g samljevenih badema







No comments:

Post a Comment