* Djeca ih obožavaju i izvanredne su kada se posluže tek pripremljene
*cca: 20 komada
Sastojci:
- 1/2kg brašna
- 125g šećera u prahu
- malo soli
- naribana korica jednog limuna
- 4 žlice maslaca (narezati na male komade)
- 30g svježeg kvasca (umjesto može i 15g suhog)
- 4 žlice tople vode
- ulje za prženje
Rastopite kvasac u malo tople vode i pustite ga da se diže 10 minuta. Promiješajte brašno s jednom trečinom (1/3) šećera u prah, solju i limonovom koricom.
Napravite udubljenje u sredini i u njega dodajte kvasac i maslac. Dobro izmješajte sve sastojke i kad umjesite mekano i elastično tijesto, pokrijte ga i stavite da se diže na toplome mjestu oko 2 sata.
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od cca. 1 cm i velikom čašom izrežite što je moguće više krugova promjera ~8 cm.
Pokrijte tijesto i pustite ga da se diže još 1 sat.
U dubokoj tavi zagrijte i pecite po nekoliko komada dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Ocijedite ih na papirnatim ubrusima, pospite preostalim šećerom u prahu i poslužite vruće.
Dobar tek! ;)
No comments:
Post a Comment