Palačinke sa sirom
*Osnovni sastojak ovog dobro poznatog deserta je riccota sir. Trebao bi biti od ovčjeg mlijeka i sasvim svjež.
Na čistu radnu površinu prosijte brašno, dodajte šećer u prahu, sol i nezaslađeni kakao i oblikujte humak. U sredini napravite i u njemu razbijte jajeDodajte omekšani maslac, kavu, limunovu koru te sok. Sve zajedno izmješajte dobro te pomoću malo vina napravit elastićno i glatko tijesto. Pustite da odstoji cca. 3 sata.
Tanko razvaljajte tijesto i razrežite ga u kvadrate veličine 10 cm. Svaki kvadrat obavijte oko kalupa za tuljce tako da učvrstite 2 nasuprotna kraja.
U velikoj tavi zagrijte ulje i pržite tuljce dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Stavite ih da se ocijede i ohlade na papirnatim ručnicima, a zatim skinite kalupe.
Ocijedite riccotu, dodajte šećer u prahu, kandiranu limunovu koru, čokoldane strugotine te limunovu koru (običnu).
Prije posluživanja napunite tuljce tom smjesom s pomoću vrećice za štrcanje i pospite šećerom u prahu
- 500g brašna
- 3 žlice šećera u prahu
- malo soli
- 2 žlićice nezaslađenog kakaa u prahu
- 1 jaje
- 3 žlice maslaca
- 2 žlice jake hladne kave
- slatko bijelo vino
- 500 ml ulja
Nadjev
- 500g riccota sira (od ovčjeg mlijeka)
- 300g šećera u prahu
- 200g kandirane limunove korice
- 200g čokoladne strugotine
- naribana korica jednog limuna
- šećer u prahu
No comments:
Post a Comment