Saturday, January 12, 2013
Tiramisu
SASTOJCI:
- 5 jaja (odijeliti žumance od bjelanjaka)
- 150 g šećera u prahu
- 500 g mascarpone sira
- malo soli
- oko 30 piškota
- 250 ml jake hladne kave
- 200 g naribane čokolade za kuhanje
- 1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu
Ovaj vas slastan desert nikada neće razočarati.
Jednostavno se priprema i uvijek ostavlja izvanredan dojam.
Napravite ga dan prije da se rashladi u hladnjaku.
Za 6 osoba; priprema: 20 minuta; hlađenje: barem 3 sata; stupanj težine: jednostavno
Tucite žumance i šećer u prahu dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Pažljivo umiješajte mascarpone. Bjelanjke zajedno sa solju istucite u čvrst snijeg i lagano umiješajte u smjesu. Nanesite tanak sloj na dno velike ovalne posude za posluživanje. Piškote nakratko uronite u kavu i složite na sloj koji se nalazi na dnu posude. Premažite ih novim slojem smjese i pospite čokoladom. Nastavite tako dok ne iskoristite sve sastojke. Završite slojem kreme i čokolade i pospite nezaslađenim kakaom.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment